TV-inspektion – ett effektivt sätt att se hur dina rör mår

När vi inspekterar dina rör gör vi en så kallad TV-inspektion där vi filmar rören. Då får vi en klar och tydlig bild hur dina rör mår och kan snabbt sätta in rätt åtgärder för att motverka eventuella problem.

08-570 300 14
Ikon av en lastbil

Kapacitet och tillgänglihet

Vi är flexibla och snabbt på plats

competens icon

Kompetens

Vi har stor kunskap och erfarenhet

Löv-ikon

Hållbarhet

Vi värnar om miljön

Vad är en TV-inspektion?

Enkelt förklarat går en TV-inspektion till så att man helt enkelt för in en för ändamålet framtagen kamera i de rör som ska inspekteras. Kameran skickar sedan en bild till en TV-skärm, vanligtvis en dator, där vi ser vad som befinner sig i dina rör. Därefter kan vi ta beslut om eventuella åtgärder för att få bort ett stopp eller motverka andra olägenheter i ditt avlopp.

Att inspektera rör invändigt har väl egentligen gjorts sedan röret uppfanns. Eftersom TV-tekniken inte fanns på den tiden fick man göra en okulärbesiktning av röret. Det gick till så att man tittade in i röret och… Ja det var väl det man gjorde. Men sedan 1960-talet har man använt TV-inspektion för invändig kontroll av avloppsledningar och andra rörsystem.

Tack vare en TV-inspektion kan vi idag, lättare än någonsin upptäcka en rad olika fel som kan uppstå i ett ledningsnät.

Idag är TV-inspektion en självklarhet

Sedan 1960-talet har tekniken utvecklats enormt och sedan millennieskiftet har det gått rasande fort. Tillgången på högpresterande elektronik har ökat avsevärt och gjort att man med dagens TV-inspektion lätt kan diagnostisera rörens status och prestanda och på så sätt föregripa de problem som kan uppstå.

Tack vare en TV-inspektion kan vi idag, lättare än någonsin upptäcka en rad olika fel som kan uppstå i ett ledningsnät. Skarvförskjutningar, sprickor, läckage, avlagringar, rotangrepp och naturligtvis om några främmande föremål tagit sig in i rören. En TV-inspektion är ett oslagbart sätt att diagnostisera dina avlopps- och dagvattenledningar.

08-570 300 14
Har du frågor eller funderingar?

Hör gärna av dig till oss så hjälper vi till!