Dagvattenbrunnar och dagvattenledningar

En dagvattenbrunn ska klara av att hantera stora mängder vatten till exempel vid stora nederbörder. Därför är det viktigt att du underhåller dina dagvattenbrunnar och ser till att slamsuga dem kontinuerligt då det ofta samlas mycket trädgårdsavfall och skräp i dessa.

Förhindra översvämning i dagvattenbrunnarna

Genom att hålla efter dina dagvattenledningar och dagvattenbrunnar så förhindrar du att stora vattensamlingar bildas och du slipper oväntade översvämningar. Att slamsuga dina dagvattenbrunnar är en billig peng jämfört med vattenskador i till exempel källaren eller garaget.

 

Hur ofta bör jag tömma dagvattenbrunnarna?

Man bör regelbundet rensa dagvattenbrunnarna, vi brukar säga minst två gånger per år. En gång på hösten och en gång på våren för att få bort löv, grus och annat skräp. På hösten kommer det mycket regn så det är bra att vara förberedd på det. Samma gäller på våren efter all snö smälter och efter det kommer det mycket regn.

Låt oss hjälpa dig!

Vi hjälper dig gärna att tömma och spola rent dagvattenbrunnar samt ledningar. Vi har jour dygnet runt så tveka inte att kontakta oss om det är akut på vår ordinarie telefonnummer här nedan. Är ärendet inte akut så ring gärna och boka tid på samma telefonnummer.

08-570 300 14