Rotskärning öppnar upp täta rör

Om du bor i ett område med stor växtlighet kan rötter från buskar och träd leta sig in i ditt avlopp. För att ta bort rötterna i avloppet kan vi hjälpa dig med rotskärning.

08-570 300 14
Ikon av en lastbil

Kapacitet och tillgänglihet

Vi är flexibla och snabbt på plats

competens icon

Kompetens

Vi har stor kunskap och erfarenhet

Löv-ikon

Hållbarhet

Vi värnar om miljön

Rotskärning är skonsamt och effektivt

En rotskärning går till som så att man för in ett skärhuvud i det angripna röret för att helt enkelt skära bort rötterna som letat sig in. När skärhuvudet gjort sitt spolas sedan avloppet med vatten som för bort resterna och lämnar ett rent och fint rör efter sig.

Även om vår rotskärning är ett skonsamt och miljövänligt sätt att avlägsna inträngande rötter är en rotskärning oftast inte en permanent lösning på problemen. Om rötter en gång har letat sig in i systemet är sannolikheten ganska stor att de kommer tillbaka. För att motverka att rötterna letar sig in på nytt kan man behöva ta bort träd och buskar.

Rötter från träd och buskar har en enastående förmåga att leta sig in i avloppssystemet. Det kan bli så pass illa att du måste ta till en rotskärning för att åter få fritt i rören.

Så slipper du rotskärning

Om du bygger nytt bör du se till att inte plantera växter och träd för nära rören. Vissa trädsorter är värre än andra. Din trädgårdsbutik vet vilka träd och buskar du bör undvika.

Försök att ha koll på intilliggande växtlighet om du har mycket buskar och träd på tomten. Rötterna kan inte bara orsaka stopp i avloppet, de kan även bryta sönder dina rör om de får vara där för länge. Det är inte helt ovanligt att man behöver byta ut ett rör som blivit angripet av rötter. Om du är osäker på om du behöver en rotskärning får du gärna rådfråga oss. Vi kan besiktiga dina rör för att se vilken åtgärd som krävs för att lösa dina problem.

Via vår dygnet-runt-jour kan vi snabbt hjälpa dig med rotskärning, spolning och en hel del annat som rör ditt avlopp. Kontakta oss för mer information om rotskärning.

08-570 300 14
Har du frågor eller funderingar?

Hör gärna av dig till oss så hjälper vi till!