Stopp i avloppet och toaletten

Avloppsproblem kan bero på en mängd olika saker. Den vanligaste orsaken är att bristen på underhåll och att vi lite till mans är oförsiktiga med vad vi egentligen spolar ner.

08-570 300 14

Förebygg avloppsstopp

Får du ofta problem med stopp i avloppet kan det kanske vara en bra idé att använda en extra slasksil när du till exempel skalar potatis eller rensar fisk. På så sätt skyddar du ditt avlopp från större påfrestningar. Se också till att regelbundet göra rent golvbrunnen i duschen och under badkaret. Där fastnar det mycket hår och hudavlagringar som snabbt täpper igen och orsakar stopp i avloppet.
Ta gärna för vana att med jämna mellanrum hälla varmt vatten i vasken. På så sätt får du bort de fettavlagringar som ofta är en orsak till stopp i avloppet.

Ta gärna för vana att med jämna mellanrum hälla varmt vatten i vasken. På så sätt får du bort de fettavlagringar som ofta är en orsak till stopp i avloppet.

Stopp i avloppet bör åtgärdas snabbt

Om du ändå skulle råka ut för stopp i avloppet är det viktigt att du snabbt kommer till rätta med problemet, innan översvämningen och vattenskadorna är ett faktum.
Vi på Miljövision erbjuder både inspektion och underhåll av ditt avlopp.

Vid en inspektion använder vi oss av en kamerautrustning som filmar dina rör inifrån. Då kan vi snabbt och enkelt se vad som orsakar stopp i ditt avlopp och därefter vidta rätt åtgärd för att så skonsamt som möjligt avlägsna problemet.

Vi hjälper dig när du har avloppsproblem

När du beställer underhåll av oss ser vi till att hålla dina rör och avlopp kontinuerligt rena för att motverka stopp i avloppet. Detta kan göras med olika metoder. Den vanligaste är nog högtrycksspolning men beroende på vilken typ av rör du har anpassar vi underhållet utifrån dina rörs förutsättningar.

Ett stopp i avloppet kommer aldrig lägligt. Och om situationen blir akut kan du utan några som helst problem nå oss via vår dygnet-runt-jour. Där svarar vi under dygnets alla timmar och finns snabbt på plats när du behöver oss.

08-570 300 14
Har du frågor eller funderingar?

Hör gärna av dig till oss så hjälper vi till!